Torsdag 23.november reiste det Norske landslaget til Sicilia for å delta i det 6. Europamesterskapet i Åpen klasse kamp for herrer og damer, samt kata for herrer og damer. Laget besto av 5 utøvere og 2 lagledere. Utøverne var Johnny Reiestad i kamp og Sjur Vestlie, Thomas L. Nielsen, Suzanne Jones og Elisabeth Myrstad i kata.

Vi ankom hallen lørdag morgen kl. 09.30 og fikk utdelt tidskjema og oppsett omtrent i samme øyeblikk. På det mottatte tidsskjema var det satt opp kata innledende deretter kumite innledende. Sjur var trukket som første utøver for dagen og startet med oppvarming så fort drakten var på. Thomas, Suzanne og Elisabeth var noe heldigere med trekkningen og fikk senere startnummeret, og derav lenger tid til forbredelser.

15 minutter før start ble opplyst at innledende kata var flyttet til senere på dagen og innledende kumite vil starte kl 10.00 i stedet. Dette kom veldig brått på oss og spesielt Johnny, da han var trukket som første startende i kumite.

Johnny Reiestad vant sin innledende kamp overbevisende mot en motstander fra Holland. Hollenderen klarte aldri å finne ut av Jonny sitt kampmønster og seieren var sikret for Johnny.

I 2.runde møtte Johnny Alejandro Navarro fra Spania. Alejandro gikk mange gode kamper denne dagen og ble til slutt Europamester i åpen klasse Kyokushin kumite. Johnny begynte bra mot Alejandro og gikk jevnt med han store deler av kampen. Da det nærmet seg minuttet igjen landet Alejandro en perfekt chudan mawashi på toppen av hoftekammen( Gerdel medianen) og Johnny ble satt ut av spill og måtte se seg slått denne gang. Han har all grunn til å være meget godt fornøyd med sin innsats.

Første runde i Kata for herrer ble startet opp ca 1 1/2 time etter skjema. Sjur åpnet katakonkurransen under mesterskapet. Det var tvungen Kata i semifinalen; Geksai Sho. Dette er en Kata som passer Sjur godt, noe poenggivningen også viste.
Thomas var ut som nr 11 i semifinalen. Thomas var litt uheldig i starten av sin Kata og ble trukket for en liten ustøhet som resulterte i at han ikke kom videre til finalen. Thomas var ikke fornøyd med det han presterte der ute denne dagen og Geksai Sho er ikke en Kata som favoriserer Thomas.

På kvinne siden var Elisabeth vår første utøver for dagen. Geksai Sho er en kata som passer Elisabeth godt, men dessverre var nok Elisabeth preget av noe start nerver denne gangen, som gjorde at hun ga fra seg små poeng underveis og derav ikke gikk videre til finalen. Elisabeth ble nr. 10.

Suzanne var en av de sist startende i den innledende runden for kvinner. Hun leverte en særdeles god Geksai Sho som tydelig imponerte dommerne.

Både Sjur og Suzanne var nr 2 etter semifinalen og begge øynet sjansen til en pallplass da det kun var 4 deltagere som gikk videre til finalen.

I finalerunden var det valgfri Kata. Sjur valgte å gå Sushiho, mens Suzanne gikk Kanku Dai.

Sjur gikk en meget god Kata, men nådde ikke helt opp denne gang. Hans innsats ble belønnet med en 4.plass. Det skal også sies at vinneren er regjerende Europamester og verdensmester i Kata.

Suzanne Jones nådde heller ikke helt opp denne gangen, men endte på en finfin 4.plass i finalen. Hun viste en utrolig ro og skarphet under sin fremvisning av Kanku Dai. Det skal sies at det nok ble dømt til fordel for en svakere utøver fra polen i finalen.

Vi kan også knytte en kommentar til dømmingen av Kata også under dette EM. Det vil for neste års EM bli gjort endringer knyttet til dømming av utøvere fra eget land. President i EKKO; Shihan Antonio Pinero, forklarte til Sihan Lars Høgquist at dette ville bli endret i fremtidige EM for å unngå misstanke om favorisering av egne utøvere.

Vi gratulerer Sjur Vestlie og Suzanne Jones med en kjempeinnsats under årets EM på Secilia.

Turen til Sicilia var en sukesess også når det gjaldt teambuilding blandt de norske utøverne, og det ble tid til litt opplevelser på vulkanøya.

Osu, to meget fornøyde lagledere,

Shihan Lars Høgquist og Senpai Marius Ommedal

Skrevet av Marius Ommedal

Official results

EM_2006_Sicilia_019