EM er nå vel over og Norge leverte bra under EM. Vi har all grunn til å være stolte. Dette ble det største EM vi noensinne har arrangert. 404 deltagere fra 22 land. Inkludert Japan. Dette var et meget vel gjennomført EM. Sikkert det beste jeg har bivånet.

Norge har virkelig posisjonert seg i verdenstoppen i kata. I finalene var det kun Spanjoler og Nordmenn. For å komme til finalene måtte våre konkurrere mot ca 21 motstandere. Sensei Magne Kåstad vant overlegent i herre klassen. Og Senpai Geir Rune Tøge ble nr 3. Senpai June Arnøy tok gull i dameklassen.

Det var mange, fra hele verden, som kom over og gratulerte meg med fantastisk Norsk innsats. Dette har vi jobber bevist for i mange år og nå har vi 3 personer som ligger i verdenstoppen i kata. Imidlertid trenger vi flere på Kata landslaget. Vi vil ha Kata landslags samling under sommerleiren. I junior fikk Hans Kristian Havreberg en flott 3 plass.

I kamp hadde vi litt stang ut. Både senpaier Rasmus og Bjørn Erik gikk meget gode og jevne kamper. Fra mitt ståsted syntes jeg de var betydelig bedre enn for 6 måneder siden i Varna. Dette lover bra for neste EM. Senpai Ivan holdt på å gjøre rent bord i sin første kamp, men så kom det en klokkeren Mawashi geri gedan rett over kneet noen sekunder før full tid. Og dermed var neste runde vanskelig å gjennomføre. Og senpai June gjorde en meget bra jobb i dameklassen og fikk en meget flott 3. plass. Hun er et av de største talenter vi har hatt gjennom tidene. Hun er knallgod både i kamp og kata.

Imidlertid er nivået meget høyt i kamp. Finalistene var meget gode. Vi vil også komme til finalene i kamp innen få år. Vi har meget lovende og unge utøvere som trener smart og hardt. Og det hyggelige var å se at i dette EM kom det utøvere fra de fleste Kyokushin organisasjoner. Samarbeidet her var meget bra. Det var synd at ikke andre organisasjoner fra Norge ville stille. De var invitert.

Vi stilte med 4 dommere og alle sammen gjorde en super jobb.

Ved neste EM skal vi bruke litt tid på se oss rundt. Denne gang var det for min del jobb fra vi kom på torsdag og omtrent til vi reise hjem igjen. Grytidlig søndags morgen!

Lars Høgquist

Resultater