En god innsats i Europamesterskapet fullkontakt karate

 

 IMG 8628 ny

 

I helgen den 29.november -1.desember ble det arrangert Europamesterskap i kyokushin fullkontakt karate. Arrangementet foregikk i byen Legnica i Polen. Denne gangen stilte Norge blant med utøvere fra Bryne Karateklubb, Odd Kjetil Liland, Gandsfjord karateklubb, Eivind Nærland, Etne Kyokushin karateklubb Hans Kristian Åsheim Havreberg og Lørenskog karateklubb Mona Kirkenær.

Vi hadde også med oss to dommere fra Lørenskog karateklubb, Gorm Øyan og Jon Osvald Christensen som gjorde som vanlig en god jobb.

Geir Havreberg var med som landslagsansvarlig denne gangen. Så han fikk ikke vært med på dømming.

Shihan Lars Høgquist Var også med, han gjordeen god jobb for stevnet og EKF.Førstemann ut var Hans Kristian i kata der han gjord reint bord både i innledende runde og finale. Han hadde best poengsum i begge runder. Dermed vardet klart for 1. plass junior i kata for første gang. En kjempe jobb og vi fikk gode tilbake meldinger alle.

Seinere på dagen var det kamp, der Hans Kristian tapte på minst mulig margin ved dommeravgjørelse. Han tapte for han som kom på tredje plass. Det viser at han er på rett veg i kamp internasjonalt for junior og han har et år til som junior.

Mona Kirkenær gjorde to fine kataer, men kom ikke heilt opp på pallen denne gang. Også hun gjorde en meget god jobb, en må huske det var første gang hun var med på et så stort stevne.

Nærland vant sin første kamp på knock out men tapte sin andre kamp grunnet poeng mot seg etter tellende advarsel. Nærland ble dermed uplassert denne gangen.

Liland deltok i klassen senior master menn (over 36 år), åpen vektklasse. Åpen vektklasse betyr at det ikke er noen vektbegrensning for utøverne. Første kampen gikk Liland mot en motstander fra Polen, her ble det uavgjort i første runde. Tidlig i andre runde fikk Liland inn et spark til hodet, som førte til seier på knockout. Neste motstander var fra Ukraina. Denne kampen vant Liland på knockout i første runde med spark mot motstanderens lår. I semifinalen møtte Liland en franskmann som var omtrent 50 kg tyngre enn seg selv. Etter en meget jevn kamp ble det seier til franskmannen. Liland endte dermed på en tredjeplass.

Igjen viser Liland seg som en habil fighter på internasjonalt nivå som bare blir bedre med årene sier landslagssjef Johnny Reiestad. Tidligere i år viste Liland sin dyktighet gjennom sin prestasjon i verdensmesterskapet hvor han klarte å plassere seg blant topp 8 i tungvektsklassen.

Geir Havreberg.