thumb_polenTidlig morgen 20. juli reiste fire utøvere i fullkontakt og en trener fra det norske landslaget til Polen for å spise polsk mat, drikke polsk drikke og gjøre polske ting og trene på den europeiske sommerleiren. Fra Bryne stilte Magne Kåstad, Johnny Reiestad og Karen Veronica Olufsen. Etne presenterte sine stolte sønner, Erik Grindheim og landslagstrener Geir Havreberg.

 

Instruktørene
Instruktørene var Shihan Katsuhito Gorai og Shihan Francisco Filho. Ca 330 deltakere var samlet for å trene sammen med vinneren av det 7. åpne verdensmesterskapet i 1999, og en av de beste K1 fighterene i verden.
Organisator var Shihan Andre Drewniak.

Erik Grindheim, Karen Veronica Olufsen, Magne Kåstad, Shihan Gorai, Sensei Havreberg, Shihan Drewniak og Johnny Reiestad Erik Grindheim, Karen Veronica Olufsen, Magne Kåstad, Shihan Gorai, Sensei Havreberg, Shihan Drewniak og Johnny Reiestad 13 land representert
Det var totalt 13 europeiske land representert på leiren: Polen, Nederland, Tyskland, Sveits, Bulgaria, Den tsjekkiske republikk(Tsjekkia), Slovakia, Armenia, Ukraina, Litauen, Hvite-Russland, Norge og Portugal.
Etter å ha kravlet ut av et fly bygget for veldig små mennesker var det norske landslaget klar til dyst. Taxisjåførene i Krakow var veldig hyggelige. Men de snakket veldig dårlig engelsk. Etter endel halvpolsk, engelsk, gestikulering og påfølgende gryntelyder fra sjefen Havreberg skjønte sjåføren hvor vil ville, og vips, vi var i rute. Været var fint med sol og passe varmt.


Shihan Høgquist-stil
Da vi ankom stedet ble det køståing og litt venting som straks ga assosiasjoner om østeuropeiske matkøer under dårligere tider. Dette viste seg at ikke bare skulle bli med assosiasjoner. Da vi skulle innta vår polske mat og drikke var matkøen et faktum. Godt humør og litt lett sparring samt triggerpunkt utforsking i beste Shihan Høgquist-stil fikk derimot køen til å bli en lek, en litt vond lek, men likevel lystbetont.

Sensei Widholt som romsjef
Med magen fylt med god polsk mat og drikke var vi klar for trening. Vi ble delt inn i  grupper, med utøverer fra flere land. Helt greit når man er ny et sted, og kanskje litt sjenert. Vi havnet i gruppe sammen med Holland, Tyskland og Ukraina med Sensei Widholt fra Polen som sjef.
Generelt ble det mye basic trening med endel interessante kombinasjoner og metoder. I tillegg innførte Shihan Gorai Bo kata, samt noen nye kata som er basert på de gamle Okinawa kata den gang karate var ”på den gode gamle måten”.

Mawashigeri ovenfra og ned
Artikkelforfatter Johnny Reiestad med bo! Artikkelforfatter Johnny Reiestad med bo! Da det endelig var Shihan Fransico Filho sin tur til å instruere var forventningene høye. Disse ble mer eller mindre infridd gjennom noen av Shihans spesialteknikker, deriblant mawashigeri ovenfra og ned!? Vi slukte informasjonen og lærdommen med grådighet sultne ulver verdig. Deretter øvde vi litt mellom øktene, noe som de fleste andre også gjorde.
Neste dag var treningen var lagt opp slik at den første økta om morningen var meget rolig og mer gymnastikkaktig lagt opp. Noe som passet veldig greit utover leiren ettersom ”gangsperr” begynte å kreve vår oppmerksomhet. Den andre økten var delt i to med en liten pause. De påfølgende treningene var også delt opp i varierende grad med pauser.

Bo Kihon kata og smertefull Seiza
Dag to var krydret med Bo (stokk) Kihon kata, noe som var svært nytt for de fleste fra den norske delegasjonen, samt endel trening i bokseteknikk med Shihan Filho. Det ble kjørt litt utendørstrening i det fine været. Det var lagt inn en natttrening som startet klokka 2 om natten. Det ble lagt vekt på endel basic kombinsjoner, noen leker og avslutningen besto av ca 17 minutter smertefull Seiza. Alltid godt å presse smertegrensene litt.

Hvilt litt etter nattens strabaser
Dagen etter started treningen noe senere, slik at vi fikk hvilt litt etter nattens strabaser. Shihan Gorai ledet første del av trening. Han la vekt på endel ulike kombinsajoner med slag og spark. Det ble også kjørt endel sparke-kombinasjoner. Del to ledet Shihan Filho og gikk igjennom blokkeringer mot spark som var mer eller mindre kjent fra før.
Andre trening tredje dag ble det kjørt endel basic og kata med ulike polske trenere. Interessant å se at ting kan gjøres på andre måter. Vi fikk trent tempoet på endel kata. Den siste treninga denne dagen ble lagt til byen Krakow.

Polen utforskes
Mesteparten av den internasjonale gruppen synes at når man først var i Polen så måtte stedet utforskes. Magen rumlet stygt og forlangte påfyll. Etter litt leting fant vi et pent lite sted med levende klassisk musikk som kastet oss ut i Krakows kulinariske verden.
Dagen etter begynte igjen med litt morgengymnastikk. Etter endt frokost ledet Shihan Gorai oss gjennom nok en ny kata ved navn Tekki Sono Ichi. En enkel og vakker liten kata. Etterpå ble det trent mer på Bo kata og andre nye kata.

Tøying av såre lemmer
Siste trening denne dagen ble ledet av Shihan Filho. Trening ble lagt utendørs og været var bra. Det ble mye tøying av såre lemmer under denne treningen. Vi fikk trent litt basic kampteknikker mot hverandre. Deretter ble det endel leker og spill i klassisk kyokushinkai stil. Gruppe mot gruppe. Et greit lite avbrekk.
Siste dagen, søndag 24. juli skulle all fightingen skje. Vi måtte desverre grunnet praktiske årsaker utebli fra denne treningen. Vi tok avskjed med instruktører, nye bekjenskap og lekekamerater og kom oss avgårde. Turen hjem gikk noe bedre, selv om flyene fremdeles var laget for veldig små mennesker. Konklusjonen var at turen var meget vellykket. Vi fikk med oss mange gode erfaringer som vi vil dele med andre utøverer av kyokushinkai.

Neste år, kanskje sommerleiren i Holland.......??
NKKOere på sayonara-party i Krakow, Polen NKKOere på sayonara-party i Krakow, Polen