Sommerleiren 2005 på Tjøme ble nok en suksess for arrangører og deltakere. Topp vær og svært motiverte deltakere gjorde sitt til at leiren ikke går i glemmeboka med det første. Dessuten var det et særdeles dyktig instruktørkorps med EKKO-leder shihan Piñero i spissen. Det møtte 159 deltakere, hvorav 20 var barn og 48 brun- eller svartbelter.

sommer2005_lineVæret, 159 deltakere, landets beste instruktører; alt topp!

Femikontakt
Det startet onsdag 29. juni og ble avsluttet søndag 3. juli. På lørdag var det grilling og proff underholdning ved Røde Kors-hytta. Ett for anledningen forsterket brynelag tok for seg alle former for kontakt i kyokushinkai, også femikontakt, Erik...sa vi talent?

The Wild Thing
De yngste utøverene disket opp med sang som tok for seg instruktørkorpset. Her ble passene påskrevet med humor og kraft. Havreberg var skummel, Thomas hadde kontakt med djevelen, onkel Ole fikk skryt, Hugo likte Maiden med eller uten bart, Erga var "stiv", Magnes underbuksesmak kom for en dag, sjefen Høgquist måtte passe seg og Piñero, "You are The Wild Thing". Topp underholdning, folkens!

Grunn- og spesialtrening
Det ble gjennomført 3 økter daglig og en "sedvanlig" nattøkt! Treningen foregikk stort sett ute i friluft. Åpningstreningen første kveld foregikk i Tjømehallen. Overnattingen var tradisjonen tro på Linnhøy skole vegg i vegg med hallen og treningsområdene.
Det ble undervist i kamp, kata, basic, praktisk selvforsvar, spesial selvforsvar for kvinner, Dim Mak - angrep mot nervepunkter, ki, applikasjoner på kata, idrettsmassasje med mere.

Gradering
Det hele ble avsluttet med en gradering enkelte seint vil glemme.
Som svartbeltekandidat(graderte opp til 1. og 2. dan) kan man ikke hvile på noen av øktene i løpet av leiren. Man må overbevise graderingspanelet om at man er verdig den siste testen på leirens siste dag.
Det hele starter med en gjennomgang av alle teknikker fra første grad til og med andre sorte belte(2. dan). I løpet av 3 timer var alle slag, spark, blokkeringer og stillinger gjort unna.
Da stod alle Kataene for tur, 25 stk totalt! Det er ingen enkel affære når man har gitt 100 prosent hele veien. Det er lite rom for pauser på en slik test.

Styrken ble målt
Det neste som står på programmet er styrketestene. Til sort belte kreves det at du klarer 75 push-ups på knokene, 100 situps, 75 knebøyninger og 15 hevninger i bom.
Alle øvelsene blir nøye kontrollert. Svartbeltekandidatene måtte også knuse bord av plank med henholdsvis knyttneven og beinet.

Harde kamper
Graderingens siste del består av fullkontaktskamper. Nidankandidatene har 30 kamper mot friske og rutinerte fightere, shodan 20 og 1. kyu 15. Kravet til motstandere var denne gang brunt belte.
For mange av kandidatene var det bare viljen det gikk på i de siste kampene. Motstand var stor og det ble ikke lagt noe i mellom og hver enkelt ble presset til det ytterste før sluttsignalet ble gitt.

Sensorpanelet ledet av Piñero
Sensorpanelet, bestående av presidenten i European Kyokushin Karate Organization, shihan Antonio Piñero (7. dan) og representanter for Norges Kyokushin Karate Organisasjon (NKKO) avla dommen etter vurdering av alle kandidatene etter gjennomført test.