Onsdag 20.april 2005 ble femte regionssamling arrangert, denne gang i Horten. Inviterte klubber var Nøtterøy og Tjøme Karateklubb, Oslo Karateklubb, Ringerike Karateklubb, Lørenskog Karateklubb og selvsagt arrangørklubben Horten. Det var 14 elever som hadde funnet veien til denne samlingen. Det var en del som meldte frafall på grunn av sykdom.

Ansvarlig
Sensei Thomas L Nielsen 3. dan var ansvarlige for denne treningen. BennyBenny Olsen 2.dan tøyer ut.

Innhold på økten
Det var fokus på enkle basis teknikker i kombinasjon under oppvarmingen. Deretter ble det vektlagt defensive teknikker som Mae Geri Chudan på ulike måter med kontring, og Mawashi Geri Chudan med kontring, blokkering av spark mot hode med og uten kontring, fri sparring, samt en avsluttende stafett med innlagte styrkeøvelser.

Gamlegutta er med
Ekstra gøy var det at Sempai Benny Olsen 2. Dan (bildet) og Jens Jacobsen 1. Dan hadde funnet veien til Horten. Benny har ikke trent aktivt siden slutten av nittitallet.

Hvorfor dette initiativet?
Samlingene er ment som et ekstra tilbud til utøvere som konkurrerer eller som har lyst til å konkurrere i kamp (fullkontakt eller ikke kontakt).

Neste samling
Ringerike Karateklubb står som arrangør av neste regionsamling som vil bli gjennomført  onsdag 25. mai 2005. Da vil innholdet være litt annerledes og instruktørsammensetningen kanskje ny.
Region Østlandet tar sikte på å gjennomføre en regionsamling hver måned utenom julemåneden og sommerferien.