thumb_hortenjuniorDet var full trøkk i Ekserserhuset i Horten på lørdag. 81 unge karateutøvere var møtt opp for å vise hva de kan i karate.

Stevnet var en Norgescup for juniorer fra 8-15 år. Det var 81 deltakere totalt, hvor Horten Karateklubb deltok med hele 23 deltakere; 17 gutter og 6 jenter. Noen tok gull og noen havnet litt lenger ned på lista. Men det viktigste er å delta.

hortenjuniorDet var full trøkk i Ekserserhuset i Horten på lørdag. 81 unge karateutøvere var møtt opp for å vise hva de kan i karate.

Stevnet var en Norgescup for juniorer fra 8-15 år. Det var 81 deltakere totalt, hvor Horten Karateklubb deltok med hele 23 deltakere; 17 gutter og 6 jenter. Noen tok gull og noen havnet litt lenger ned på lista. Men det viktigste er å delta.

Kata
Kata utføres som en slags oppvisning hvor to konkurrerer ved siden av hverandre. Det utropes en vinner av de to. Kata bedømmes etter utførelse av teknikk. Man skal utføre all teknikk med full kraft, og bli like sliten etter en kata som en poengkamp. Kata er med slag, spark og blokkeringer etter et bestemt mønster. På de under 10 år utropes det ingen vinner. Dette etter norsk lov.
Aksel Marius Arntzen tok gull i kata, Aron Olafsen Aarum fikk 4 plass. Aron tapte knepent. De fire dommerne dømte uavgjort, og hoveddommer avgjorde i disfavør til Aron.
– Det var første gang Aron konkurrerte, og han gjorde en god figur, sier Narve Læret. Thomas Bottolfsen møtte klubbkamerat Christoffer Robin Bøe i bronsefinale, der Thomas gikk seirende ut. Sara Ese, Vebjørn Christensen, Daravir Singh, Bent Marius Bregner, Ole Martin Bøe, Simen Sivertsen, Andre Bache-Wiig, Malene Huseby, Charlotte Lund, Christoffer Læret, Poya Hamedbarghi og Sondre Sperre tapte 8-delfinalene sine. Sondre Holst Enger, Madelen Kihle, Isabell Thorberg og Vladimir Matveev tapte kvartfinalene sine.

selvforsvarKumite
Kumite er poengkarate. Det utføres som en kamp, men hvor utøverne ikke skal treffe hverandre, bare markere. Det gis poeng etter "treffere". Hvis de treffer hardt får de advarsel eller diskvalifikasjon.
Aksel Marius Arntzen møtte klubbkamerat Christoffer Robin Bøe i finale, der Aksel gikk seirende ut og fikk gull også her. Sølv til Christoffer Robin. Christoffer læret møtte samme motstander som han slo i Bergen, og tok gull nok en gang. Charlotte Lund tok sølv, Erik Liverød og Lasse Berg Hansen fikk begge hver sin 4. plass.

Glad gutt
Aksel Marius Arntzen måtte gjennom flere kamper både i kata og kumite, som til slutt endte i dobbelt gull.
– Det var moro å vinne i dag. Satser for fullt framover, og gleder meg til å gå full kontakt når jeg blir 18 år. Det er bare tre år til, sier Aksel. På spørsmål om han skal hjem å feire seirene med godteri, så avkrefter han blankt det.
– Spiser sjelden godteri. Blir vel en joggetur i skogen, kanskje en god middag, sier en dønn seriøs Aksel, som reiser fra Nøtterø til Horten tre dager i uka for å trene karate.

hortentameshiwari1Knusende avslutning
– Oj, skal han knuse alle de murplatene der?, sier en forskrekket Markus Erik Jensen når han ser 12 tykke plater ligger klare. 8 år gamle Markus har også deltatt på stevnet.
Ganske riktig så skal alle de murplatene knuses, og det gjør Narve Læret med ett eneste slag. Sønnen Christoffer Læret er ikke noe dårligere, men han holder seg foreløpig til en plate.
Bård Bratshaug og Thomas Lund Nilsen viser forskjellige teknikker på hvordan man forsvarer seg, og uskadeliggjør noen som angriper. Til stor begeistring for et imponert publikum.