I helga gikk Østerrike open av stabelen. Det var totalt 420 deltakere i fra hele Europa. Arrangørene slet litt med det høye deltakerantallet og det var en stor utfordring og gjette seg til når utøverne skulle starte.

Fra Norge stilte totalt 6 utøvere, June Arnøy Liva Lagestrand, Rasmus Orstad, Bjørn Eirik Orstad, Magnus Ottesen og Ivan Tobiassen. Geir Havreberg stilte som dommer. June Arnøy og Liva Lagestrand stilte i juniorklassen jenter. Begge gjorde en meget bra debut internasjonalt og selv om begge er regjerende Norgesmestre i sine klasser måtte de dessverre se seg slått før finalen. Begge gjorde en meget god innsats og vant sine innledende kamper. Jentene konkurrerte også i juniorklassen for kata men måtte se seg slått etter innledende runder. Debutant var også Norgesmester i lett tungvekt junior, Magnus Ottesen. Ottesen har nylig fylt atten og stilte derfor modig opp som debutant i klassen for fullkontakt. Selv om Ottesen gjorde en god innsats måtte han likevel se seg slått i første runde av en av Europas topp fightere.

Mer rutine viste Rasmus Orstad som er landslagskandidat. Rasmus Orstad vant nylig Dutch open i mellomvekt. I Østerrike gikk imidlertid ikke alt helt etter planen. Rasmus ble slått ut i kvartfinalen av en meget sterk motstander.

Fra Gandsfjord karateklubb stilte også debutant Bjørn Eirik Orstad. Han gjorde en meget bra innsats og kom helt til semifinalen.  Der ble Orstad dessverre slått ut og kom dermed på en delt tredjeplass. Dette var en svært god prestasjon første gang internasjonalt.

I tungvektsklassen stilte Ivan Tobiassen fra Kvinesdal karateklubb. I innledende runder var Tobiassen suveren og var mot slutten av dagen klar for finalen. Denne vant Tobiassen gjennom solid og taktisk god fighting. Motstanderen gav til slutt opp for den pågående Tobiassen og gullet var sikret. I tillegg ble Ivan Tobiassen tildelt premien for best fighting spirit for sine prestasjoner. Dette er en premie som blir delt ut til den utøveren som viser best kampvilje og prestasjoner. Med andre ord, en meget attraktiv utmerkelse.

Brynegjengen gjorde en meget bra innsats under Østerrike open og mange av debutantene viste svært lovende takter. Vi gratulerer med innsatsen.

Ivan-vinner-av-super-tungvekt-i-Oesterrike-open-2010Senpai Ivan Tobiassen Kvinesdal Karate Klubb

Sensei Geir Havreberg dommer i Østerrike open

Under årets Østerrike open stilte Sensei Geir Havreberg som dommer. Sensei Havreberg gjorde en meget god jobb og fungerte som hoveddommer for en av fire matter. Det var tydelig at Sensei Havreberg hadde mye og bidra med, speiselt under dømmingen av fightene. De fleste europeiske dommerne hadde tydeligvis lite erfaring med dømming av semikontakt. Sensei Havreberg sørget for at de fleste kampene gikk skikkelig for seg og gav nyttige tips og korreksjoner underveis. I tillegg var det mye varierende dømming av fullkontakten. Flere ganger måtte Sensei Havreberg rette opp feile avgjørelser slik at riktig vinner ble kåret. Dette var et meget positivt for Norge og arrangøren satte tydlig stor pris på bidraget. I tillegg var Sensei Havreberg behjelpelig med landslaget før og etter stevnet.

Vi gratulerer Sensei Geir Havreberg med en meget god innsats som dommer i Østerrike open.

Osu

Geir2