Sommerleiren er dessverre over. I år samlet neste 140 deltagere seg på NKKOs sommerleir på Moi. Av disse var det representanter fra Finland, Danmark og Belgia.

Sommerleiren ble avholdt fra onsdag den 24. juni og avsluttet med gradering 28. juni. Været viste seg fra sin beste side og vi hadde sol i hele perioden. Det var mange brune karateka som reiste hjem på søndag.

Og de tilbakemeldingene jeg har fått om leiren er meget positive. Innkvarteringen var flott. Og treningsfeltet er rett ved skolen. Kun nattreningen ble avholdt innendørs.

NKKO stilte med 14 instruktører. Der Shihan Antonio Pinero som vanlig øste av sin enorme erfaring og sitt lune smil. Med seg hadde han regjerende Europamester de siste 5 år!! Senpai Alejandro ( Alex) Navarro. Han er en utrolig god fighter og like fantastisk til å lære fra seg. Han er likt av absolutt alle og han er utømmelig med å ta i bruk nye treningsmetoder i kamp. Han skal også delta i VM i Japan den 23. august, slik at hans forberedelse gikk utover en god del av våre beste fightere. Noe de syntes var svært moro.

Vi hadde dessuten 12 norske instruktører som absolutt kan sin karate. Vi stilte med 2 instruktører som er blant Europas 4 beste topp kata utøvere og suverene Norgesmestre.

Bo-kata trening ble viet mye tid til stor fornøyelse for utøverne. Alle kataer ble gjennomgått inkludert Tekki og Bassai Dai.

I år krydret vi treningsutvalget med selvforsvar mot kniv. Senpai Ingmar Omdal kjørte 2 flott treninger. Spesial kurs i selvforsvar for jenter er alltid meget populært og kan være meget nyttig!! Videre kjørte vi applikasjoner( bunkai) av kataer. Dette håndterer Sensei Gorm Øian meget profesjonelt. Sensei Jarle Sundvor har sin versjon av bunkai. I vår bunkai er selvsagt Dim Mak inkludert.

Videre ble det undervist mye i kamp. Vi hadde ikke tid til å legge inn mye løping og masse kihon. Det kan alle kjøre hjemme i klubben sin.

Selvsagt måtte vi i vannet. Temperaturen var slettens ikke verst og det var bare smil og lutter glede hos alle når spruten sto rundt oss.

Svært lite skader hadde vi heldigvis. Og ingen alvorlige.

Og leiren ble avsluttet med gradering på søndag. 11 fikk ny kyu grad og vi kan gratulere med nye dan grader. 1 Sandan, 1 Nidan og 3 Shodan.

En stor takk til alle og jeg ønsker deg og dine en riktig flott sommer.

Beste hilsener,

Lars Høgquist

OSU!

DSC_0022

DSC_0040

DSC_0074

DSC_0085

DSC_0109

DSC_0128

DSC_0131

DSC_0161

DSC_0132

DSC_0195

DSC_0205

DSC_0287