EM Vitoria-Gasteiz, Spania 2008

Magne Kåstad og Elisabeth Myrstad gjorde en fin figur under EM i Victoria under helgen.

Elisabeth møtte en meget sterk jente fra Bulgaria, Elisabeth startet svært bra og viste at hun har blitt en mye sterkere og bedre utøver. Den Bulgarske jenta var svært hardt slående og treffsikker. Hun traff med to harde slag mot Chudan og det ble litt for mye for Elisabeth. Hun måtte stoppe og ta seg en liten pause, da kom flagga opp.

Magne møtte en meget god Belgier som han har møtt før. Han gikk en kjempe kamp, men måtte ta et par steg bakover i de siste sekundene og der fikk belgieren en knapp seier.

Vi hadde med oss to gode dommere som gjorde en meget god jobb. De dømte helt opp til finalene. Det viser at de holder en svært god stander, som de kan være stolte over.

De som var med og dømte var Gorm Øyan og Marius Ommedal, Marius som er ny som internasjonal dommer gjorde en svært god jobb. Gorm viste enda en gang at han er en dommer av topp internasjonal klasse.

De andre som var med var Lars Høgquist, Landslagstrener Geir Havreberg og Johnny Reiestad, som var med som hjelpe trener. Han var til svært god hjelp.

Kaia Stolpestad var med på turen på egen rekning, Kaia Stolpestad er skadet så hun kunne ikke stille denne gangen. Hun kommer sterkere tilbake neste gang.

Årsmøte ble gjennomført på en fin måte med en god atmosfære. Vi fikk også fire nye land med oss i EKKO så vi vokser. Det som var ekstra fint for oss var at Finsk Kyokushin org. har kommet over til oss etter å ha vært en stund i EKKO 2 og sett på Kyokushin Uni.. De fant så ut at vi var de som de ville være med. De håper på et godt Nordisk samarbeid, og det skal vi gjøre hva vi kan for å få til.

På søndagen var det trening med Kancho Shokei Matsui, men den ble ikke helt som vi hadde tenkt oss. Kancho hadde tatt en operasjon i ankelen, så han hadde mer enn nok med å gå uten krykker.

Så den som tok treningen var Shihan Gori. Han kjørte en svært bra trening mens Kancho satt og såg på med et vaktsomt blikk. På slutten av treningen forklarte Kancho Shokei Matsui essensen av karate trening, det var en stor opplevelse og høre på Kancho Shokei Matsui øse ut av sin erfaring. Han vet hva han snakker om.

Dette var kanskje det beste EM vi har vært på noen gang. Standeren på utøverne var heilt enorm.

Gjennomføringen av EM ble meget bra på alle måter. Våre spanske venner tok i mot oss på en fantastisk måte, en takk til de alle og da særlig Shihan Antonio Pinero, og alle i klubben i Vitoria.

OUS!!!

Geir A. Havreberg