Dommerkomiteen har besluttet å prøve ut semikontakt uten bruk av beskyttelsesvest. Dette vil skje på stevnet i Bryne den 28. april for alle seniorklassene. Dette er så langt kun en prøveordning. Vi vil gjerne se hvordan dette fungerer og evaluere endringen etter stevnet.

Dette betyr at alle som skal delta i seniorklassene skal gå uten vest. Vi øker samtidig kravene til hanskene for seniorer. Det nye kravet er at hanskene skal ha minimum 25 mm polstring og dekke hele fremsiden av hånden når hånden er knyttet. Dette er forøvrig det samme kravet som de "gamle" hanskene vi benyttet i semikontakt. Det er ingen andre regelendringer.

Dersom denne endringen blir permanent vil vi sannsynligvis innføre obligatoriske knebeskyttere, det vil si puter på knærne. Dette vil ikke være noe krav i Bryne den 28. april.

Reglene for semikontakt i juniorklassene er som før.

Bakgrunnen for endringene er at vi har obsevert at spark mot lår og hode har blitt viktigere enn slag og spark til kroppen. Vi ønsker en endring slik at vi får mer variasjon i teknikkene. Ved å fjerne vesten vil slag og spark mot kroppen gi mer uttelling.

En annen grunn for å prøve ut dette er å tilnærme seg lettkontakt regelverket som brukes av Norges Kampsport Forbund (NKF). Vi ønsker å gjøre det enklere for utøvere å delta i stevner i både NKKO og NKF regi.

Dommerkomiteen ønsker tilbakemeldinger på denne regelendringen. Vi jobber for et regelverk som gjør utøverene forberedt til å gå over til fullkontakt. Samtidig er det viktig at reglene ikke blir så tøffe at ferske utøvere vegrer seg for å delta. Dette er en hårfin balanse. Send gjerne inn dine tanker og erfaringer til undertegnede på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Vi ses i Bryne!